Bröd från Xiliato

Se mer:  ,

Ingredienser

  • 1 kg vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Olivolja

Gör så här

  • Sikta mjölet i en stor skål, tillsätt salt och socker. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och rör ned mjölet. Knåda degen smidig tills den släpper bunkens kanter.


    Forma degen till en boll och lägg den i en oljad skål. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa ca. 1 timme till dubbel storlek.


    Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i tre lika stora delar. Forma delarna till avlånga eller runda bröd och lägg på smord plåt. Täck över bröden och låt jäsa ytterligare 1 timme till dubbel storlek.


    Värm ugnen till 200 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca. 35-40 minuter till de har fått fin färg. Låt bröden svalna under duk och servera dem med olivolja och havssalt.

     


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept