Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

    1 liter mjölk 250 g socker 1 paket Fontana filodeg 175 g mannagryn 4 st ägg 2 tsk vanilj 250 g smält smör 1 st citronskal Florsocker Kanel

Gör så här

  • Häll över mjölk i en kastrull. Lägg i citronskalen. Värm, men koka inte upp. Tillsätt mannagryn under omkörning. Låt koka upp och tag av från plattan.


    Vispa ägg, vanilj och socker tills den blir luftig. Häll över i mannagrynskrämen. Rör om under 3 minuter på svag värme. Låt kallna, rör om då och då. Ta bort citronskalen.


    Lägg filodegark på en ugnsform, pensla hela med olivolja. Lägg på nästa ark och upprepa med hälften av filodogen.


    Häll ut mannagrynskrämen, bred ut och vik in eventuella kanter. Lägg på resterande filodegark ett och ett och pensla olivolja emellan.


    Skär i portionsbitar och pensla med smält smör.


    Grädda i 180 grader i 35-40 minuter tills bitarna blivit gyllenbruna. Strö över florsocker och kanel. Serveras varm eller kall, och gärna med en skopa vaniljglass till.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept