Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

    • 500 g black-eye bönor
    • 1 burk Fontana Meze Kronärtskocka
    • 1 dl Fontana Extra Virgin Olivolja Cypern
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st gul lök
    • 1 st purjolök
    • 2 st stjälkar selleri
    • 2 st morötter
    • 150 g grönkål eller svartkål
    • Ca 1 liter kycklingbuljong
    • 1/2 st ekologisk citron
    • Havssalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    • Recept för 4-6 pers.


      Lägg bönorna i en stor gryta och täck med saltat vatten. Koka på svag värme tills de mjuknar. Sila bönorna och ställ åt sidan.


      Hacka lök, purjolök, morötter och selleri och fräs hacket i ett par matskedar olivolja. Tillsätt tomatpuré och kycklingbuljong och låt puttra under lock i 30 min.


      Tillsätt sedan bönorna, kronärtskockor och resten av olivoljan. Skär bort märgen på kålbladen och dela dem i mindre bitar innan du lägger dem i soppan.


      Låt soppan koka ihop några minuter och tillsätt slutligen saften och det finrivna yttre skalet av en halv citron innan servering.


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept