Flatbread med Grilloumi och Blomkål

  • Portioner: 4 portioner personer

Ingredienser

  • 200 g Fontana Grilloumi® i skivor
  • 4 Fontana Stenugnsbakade Pizzabottnar
  • 500 g blomkål
  • 4 msk tahini
  • 1 tsk zaatar kryddblandning
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk curry
  • 1 nypa torkad chili
  • Fontana Extra Virgin Olivolja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  • Rensa blomkål och skär i små buketter från stammen. Skölj blomkålen och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt lite salt. Låta kka på medelvärme i 10 – 15 minuter tills blomkålen känns mjuk.


    Häll av vattnet i ett durkslag och lägg blomkålen i en skål. Tillsätt olivolja och smaka av med kryddorna. Mixa till en puré med stavmixer eller matberedare.


    Grilla pizzabotten i ugnen 5-7 minuter. Bred ut blomkålspuré på bröden och servera med stekt eller grillad Grilloumi®.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept