Bläckfiskgryta med scharlottenlök och kanel

Ingredienser

    1 kg bläckfisk 2.5 dl rödvin 500 g schalottenlök 2 dl varmt vatten 1 st kanelstång 1 dl Fontana olivolja 10 st svartpepparkorn 3 st tomater finhackade 1 dl rödvinäger 2 st vitlöksklyftor hackad 2 st lagerblad Salt

Gör så här

  • Tvätta bläckfisken. Lägg i kastrull och täck med vatten. Koka på låg värme (20-30 min) tills den mjuknat något.


    Ta ur bläckfisken och skär i lagom stora bitar.


    Värm olivolja i en kastrull, lägg i bläckfisken och häll över vinet. Koka i ca 5 min. Tillsätt lök, lagerblad, kanelstång, pepparkornen, tomaterna och vattnet. Koka upp och låt stå på medelhög värme tills det mesta av vattnet kokat bort.


    Serveras varm.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept