Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Bläckfisk med grönsaker och grilloumi

    Se mer:  ,

      Ingredienser

      • 12 st små bläckfiskar, 
eller 6 stora
      • 1 gul paprika
      • 1 röd paprika
      • 1 gul lök
      • 1-2 vitlökar, krossade
      • 150 g grilloumi
      • 1 tomat, tärnad
      • Citronsås:
      • persilja, finhackad
      • 1 citron
      • 1/2 dl olivolja
      • salt & peppar

      Gör så här

      • Rensa bläckfiskarna genom att dra loss huvudet, fiskbenet, inälvorna och det grå benet. Skölj dem noga under rinnande vatten. Gnid dem med citron och havssalt. Låt dem stå i 20-30 minuter.


        Hacka grönsaker och ost och lägg i en skål. Salta och peppra, droppa lite citron över och blanda väl. Lägg bläckfisken på en skärbräda och fyll dem med grönsakerna och osten. Förslut med tandpetare. Krydda med salt och peppar.


        Stek dem i ugnen i 200°C i ca  20-25 minuter och vänd dem då och då.
        Blanda olivolja, saften av en halv citron, salt och peppar, och vispa till en slät sås.
        Lägg upp bläckfisken på ett fat och häll över lite av såsen.
        Servera som meze eller som förrätt.
        KALI OREXI!

        Tillagningstid 1 timme


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept