Black eye – bönor med seabream
Ingredienser
- 4 - 6 seabreamfileèr
- 500 g black eye bönor, kokta
- 1/2 dl olivolja
- 1 citron, saften
- 2 msk vetemjöl
- Sallad:
- 3-4 msk olivolja
- 1/2 dl citronsaft
- 1 dl persilja, finhackad
- 10 kalamataoliver
- 10 körsbärstomater
- 1 msk mynta, finhackad
- salt & peppar
Gör så här
Koka upp bönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg de kokta bönorna i en skål och tillsätt 3 msk olivolja, citronsaft, salt och peppar och rör så att allt blandas ordentligt.
Salta & peppra fisken och vänd den i vetemjöl. Värm upp olivoljan och stek filéerna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
Blanda alla salladsingredienser och rör om.Servera bönorna till fisken och garnera med tomatsalladen.
KALI OREXI!
Tillagningstid 1 timme
- Dela detta recept
Du kanske också gillar
-
Vattenmelon med Tärnad Grilloumi
-
Grekisk potatis med Htipiti
-
Halloumipasta med citron och vitlök
-
Marinad till grillat kött och fisk
-
Grillloumisallad med pärlcouscous
-
Halloumispett
-
Grilloumisallad med Quinoa
-
Grillad sheftaliakorv
-
Vita bönor med olivolja
-
Cypriotiska små köttbullar
-
Nötkött med lök
-
Koulourakia – Sesamfrökakor

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept