Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Bakad lax med getost och dadlar

    Se mer:  ,

    Lax och dadlar kanske låter lite långsökt men testa, jag lovar att ni kommer gilla det.

      Ingredienser

      • 4 bitar laxfilé à 160 g
      • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
      • 1 dl pinjenötter
      • 4–6 st Fontana Färska dadlar
      • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
      • 200 g blandad sallad
      • 3 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
      • Salt och peppar

      Gör så här

      • Sätt ugnen på 150 g. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Pilla ur kärnan ur dadlarna. Dra isär dadlarna i 2–3 bitar.


        Skär ”fickor” i laxen och peta ner dadlar där. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 45 grader. Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grilleffekt i 2 minuter så nötterna får
        lite färg.


        Servera med sallad och olivolja.


      • Dela detta recept

      Recensioner och kommentarer

      Betygsätt detta recept