• en
  • sv

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Bakad lax med getost och dadlar

Se mer:  ,

Lax och dadlar kanske låter lite långsökt men testa, jag lovar att ni kommer gilla det.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 160 g
  • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
  • 1 dl pinjenötter
  • 4–6 st Fontana Färska dadlar
  • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • 200 g blandad sallad
  • 3 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 g. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form. Pilla ur kärnan ur dadlarna. Dra isär dadlarna i 2–3 bitar.


    Skär ”fickor” i laxen och peta ner dadlar där. Smula över getosten och toppa med pinjenötter. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ formen i ugnen i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är ca 45 grader. Flytta formen högre upp i ugnen och slå på grilleffekt i 2 minuter så nötterna får
    lite färg.


    Servera med sallad och olivolja.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att klicka på acceptera cookies godkänner du att vi använder dem. Så använder vi cookies.