Hitta Måltid

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 4 st auberginer
  • 100 g Fontana Feta Original
  • 0.5 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • Fyllning:
  • 250 g Fontana Feta Original
  • 2 st ägg
  • 5 st Fontana Soltorkade Tomater
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 3 st vårlökar
  • Sås:
  • 400 gr krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk Fontana Balsamvinäger Kalamata Original
  • 4 blad basilika
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar
  • Tillbehör: Klyftpotatis eller potatismos

Gör så här

  • 1. Skiva auberginerna på längden och grilla dem gyllenbruna. Förbered fyllningen: Vispa ägg, smula ned fetaosten, finhacka och rör ned soltorkade tomaterna, basilikan samt vårlökarna. Blanda väl.


    2. Rör samman såsens ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 10 minuter.


    3. Lägg en matsked av fyllningen ytterst på varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg dem på en smord ugnsplåt. Häll över såsen samt smula över lite fetaost. Grädda i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.


    4. Servera med klyftpotatis eller potatismos. Kali orexi!


    Från receptbroschyren Grilla grekiskt


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept