Hitta Måltid

Hummus

Visa alla

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Auberginerullar med feta

Ingredienser

    4 st auberginer100 g Fontana fetaost 0.5 dl Fontana olivoljaFyllning:250 g Fontana fetaost2 st ägg5 st soltorkade tomater0.5 dl färsk basilika3 st vårlökarSås:400 gr krossade tomater2 st vitlöksklyftor4 msk Fontana balsamvinäger4 blad basilika1 tsk sockerHavsalt och peppar

Gör så här

  • 1. Skiva auberginerna på längden och grilla dem gyllenbruna. Förbered fyllningen: Vispa ägg, smula ned fetaosten, finhacka och rör ned soltorkade tomaterna, basilikan samt vårlökarna. Blanda väl.


    2. Rör samman såsens ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 10 minuter.


    3. Lägg en matsked av fyllningen ytterst på varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg dem på en smord ugnsplåt. Häll över såsen samt smula över lite fetaost. Grädda i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.


    4. Servera med klyftpotatis eller potatismos. Kali orexi!


    Från receptbroschyren Grilla grekiskt


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept