Hitta Måltid

Hummus

    Visa alla

    Ingredienser

    • Snällost
    • Tzatziki
    • Grilloumi
    • Soltorkade Tomater
    • Grillad Paprika

    Visa alla

    Matsökaren

    • Snällost
    • Dessert
    • Pajer
    • Kötträtter
    • Fiskrätter

    Visa alla

    close

    Select more choices

    Ingredienser

      4 st auberginer100 g Fontana fetaost 0.5 dl Fontana olivolja<strong>Fyllning:</strong>250 g Fontana fetaost2 st ägg5 st soltorkade tomater0.5 dl färsk basilika3 st vårlökar<strong>Sås:</strong>400 gr krossade tomater2 st vitlöksklyftor4 msk Fontana balsamvinäger4 blad basilika1 tsk sockerHavsalt och peppar

    Gör så här

    • 1. Skiva auberginerna på längden och grilla dem gyllenbruna. Förbered fyllningen: Vispa ägg, smula ned fetaosten, finhacka och rör ned soltorkade tomaterna, basilikan samt vårlökarna. Blanda väl.


      2. Rör samman såsens ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 10 minuter.


      3. Lägg en matsked av fyllningen ytterst på varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg dem på en smord ugnsplåt. Häll över såsen samt smula över lite fetaost. Grädda i ugnen i 175°C i ca 20 minuter.


      4. Servera med klyftpotatis eller potatismos. Kali orexi!


      Från receptbroschyren Grilla grekiskt


    • Dela detta recept

    Recensioner och kommentarer

    Betygsätt detta recept