Auberginer med lök och feta

  • Tillagningstid: 90 mins
  • Portioner: 4-6 personer

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • Olivolja
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 stora tomater, rivna
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 300 g feta, tarnad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • Servera med
  • Klyftpotatis eller ris

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° grill. Skär auberginerna på tvären så att du får runda skivor och lägg dem i saltat vatten. Låt dra i 3o minuter.


    Torka av aubergineskivorna och pensla dem med lite olivolja. Grilla dem i ugnen tills de är gyllenbruna och mjuka. Sänk värmen till 2oo° och ändra till vanlig ugnsvärme.


    Fräs lök och vitlök i en medelvarm stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt tomater, socker, salt, peppar och låt sjuda i 10—15 minuter tills vätskan har absorberats.


    Blanda sedan ner hälften av fetan i stekpannan och rör väl. Lägg ut aubergineskivorna i en ugnsform och varva skivorna med lök- och tomatröran. Lägg resten av fetan överst, ringla över lite olivolja och grädda i 5—10 minuter tills osten mjuknar.


    Ta ut ur ugnen och strö persilja över. Serveras varma med klyftpotatis eller ris.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept