Auberginer med lök och feta
- Tillagningstid: 90 mins
- Portioner: 4-6 personer
Ingredienser
- 4 auberginer
- Olivolja
- 4 gula lökar, skivade
- 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
- 4 stora tomater, rivna
- 1 tsk socker
- Salt
- Svartpeppar
- 300 g feta, tarnad
- 1 dl persilja, finhackad
- Servera med
- Klyftpotatis eller ris
Gör så här
Sätt ugnen på 250° grill. Skär auberginerna på tvären så att du får runda skivor och lägg dem i saltat vatten. Låt dra i 3o minuter.
Torka av aubergineskivorna och pensla dem med lite olivolja. Grilla dem i ugnen tills de är gyllenbruna och mjuka. Sänk värmen till 2oo° och ändra till vanlig ugnsvärme.
Fräs lök och vitlök i en medelvarm stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt tomater, socker, salt, peppar och låt sjuda i 10—15 minuter tills vätskan har absorberats.
Blanda sedan ner hälften av fetan i stekpannan och rör väl. Lägg ut aubergineskivorna i en ugnsform och varva skivorna med lök- och tomatröran. Lägg resten av fetan överst, ringla över lite olivolja och grädda i 5—10 minuter tills osten mjuknar.
Ta ut ur ugnen och strö persilja över. Serveras varma med klyftpotatis eller ris.
- Dela detta recept
Du kanske också gillar

Recensioner och kommentarer
Betygsätt detta recept