Privat
Foodservice
Privat
Foodservice
Search
Search
Recept & Inspiration
Vita bönor med olivolja
Pizza med halloumi
Ugnsbakad kritharaki med oxkött
GRÖNSAKSPAJ MED FETA
KÅLDOLMAR I CITRONSÅS
CYPRIOTISKA KÖTTBULLAR
Populära recept
Grekiska klassiker
Det grekiska köket rymmer så mycket mer än moussaka och grekisk sallad. Överraska med spenatpaj och gratinerade räkor. Avsluta alltid med Loukoumades.
SE ALLA RECEPT
Gott med oliver
Gröna och svarta grekiska oliver sätter smak på det mesta från bröd till sallader och grytor. Men de är också goda som de är, stekta eller marinerade.
SE ALLA RECEPT
Vardagsfest
Även en grå måndag kan glittra. Riv halloumi i äggröran till frukost, fyll falukorven med fetaost eller komplettera middagen med smakrika smårätter.
SE ALLA RECEPT
Mer vegetariskt
Fyllda eller stekta grönsaker och bönrätter har alltid tagit plats i det grekiska köket. Nu är det dags att prova hummuspizza och Halloumi Fries.
SE ALLA RECEPT
Cypriotiska klassiker
Gillar du halloumi? Då har du kommit rätt. Från Cypern kommer också vinbladsdolmar, grytor, fläskrätten Afelia och de ostfyllda bröden Flaounes.
SE ALLA RECEPT
OLIVOLJA ÖVERALLT
Olivolja är bra till allt! Steka, baka, grilla och fritera. Ringla den över sallad, röror och fetaost eller låt finoljan ta plats till ett gott bröd.
SE ALLA RECEPT
Smårätter
Börja kvällen med kronärtskocksröra, fylld paprika, hummus, inbakad fetaost, zucchini-friers och halloumipiroger. Eller bara blandade goda oliver.
SE ALLA RECEPT
Fetafavoriter
Fetaost är alla salladers och grillade grönsakers bästa kompis. Smula den i soppa, strö över tacos eller tryck in en bit i biffen. Feta är trolleri.
SE ALLA RECEPT
Smak av Saganaki
Den grekiska hårdosten Saganaki blir magisk när den steks på hög värme. Men man kan också gratinera grönsaker med osten eller hyvla den i en sallad.
SE ALLA RECEPT
Varmrätter
Överraska med fylld zucchini, hummuspizza, halloumigryta med linser eller gratinerad portabello. Lammköttbullar i tomatsås är också väldigt gott.
SE ALLA RECEPT
Härliga halloumi
Halloumiburgare, halloumibröd eller halloumipaj? Den mångsidiga favoriten kan skivas, rivas eller griljeras hel till ”juloumi”. Gnissla loss!
SE ALLA RECEPT
Snabbt och gott
Vissa ingredienser gör livet enklare, som marinerade grönsaker och goda ostar. På bara några minuter fixar du en härlig pasta eller mättande sallad.
SE ALLA RECEPT
Får man efterrätt?
Med olivolja i kakorna och äkta grekisk yoghurt istället för grädde som tillbehör händer det något nytt efter maten. Dags för en vegansk valnötskaka?
SE ALLA RECEPT
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
FÖLJ OSS PÅ INSRAGRAM
[instagram-feed type="user" user="fontanafood"]
[instagram-feed]