Grilloumi

Fontana lanserade Halloumiosten för det svenska köket i början av 80-talet och sedan dess har intresset och efterfrågan kring grillostar ökat markant. Vi är oerhört stolta över att kunna bredda vårt sortiment för grillostar och att nu kunna erbjuda alla grill- och ostälskare vår nya Grilloumi. Med dess smak, doft och konsistens kan vi utlova en fantastisk grekisk smakupplevelse, säger Fontanas VD Frixos Papadopoulos.

Grekisk Grilloumi finns i tre olika varianter och smaker:


  • Grilloumi Original (200g och 400g). En klassisk grekisk grillost med mild, fyllig smak och lätt sälta. Konsistensen bjuder på lätt tuggmotstånd. En perfekt allround ost.

  • Grilloumi Premium. En lite lyxigare Grilloumi gjord på hälften får- och hälften getmjölk vilket ger en rikare smak med mer karaktär. Har en något fastare konsistens än Grilloumi Original.

  • Grilloumi Ekologisk. KRAV-märkt grillost med jämn smak och konsistens. Mjölken består av ko-, får- och getmjölk (70/15/15) och kommer från ekologiska gårdar som bygger på traditionella metoder som inte tär på områdets natur. Fontanas Grilloumi Ekologisk har en något mer karaktär än originalet.