Fontana Food nominerade till Årets Pressrum 2011

Fontana Foods synlighet i de sociala medierna var säkert en stor anledning till förra årets vinst i MyNewsdesks kundtävling Årets Pressrum. Nu har vi återigen blivit nominerade, och även om vi inte varit lika aktiva på MyNewsdesk i år så har vår synlighet i de sociala medierna ökat avsevärt.

Under 2011 har vi på Fontana Food ansträngt oss att skapa innehåll för de människor som följer oss via de sociala kanalerna. Det har gett resultat. Sakta men säkert har vi byggt upp en trogen skara följare. Att vara vän med Fontana ska löna sig, vilket våra drygt 4000 Facebook-fans blev varse om tidigare i år. Då delade vi ut gratis oliver - ett väldigt populärt tilltag. Men att skänka bort gratis produkter är bara en liten del av Fontana Foods närvaro i de sociala medierna. Frågor via Twitter besvaras så snabbt som det är möjligt och är i många fall ett bra alternativ till vår ordinarie kundtjänst. Samtliga fotografier laddas upp på Flickr, alla filmer via Youtube. Efter tips från våra vänner på Twitter har vi också börjat undersöka möjligheterna att använda Facebook som ett intranät. Men vi använder inte sociala tjänster bara för att det är trendigt och "coolt", utan för att det faktiskt underlättar det dagliga arbetet.

Årets arbete på MyNewsdesk har fokuserat på omorganisationen inom företaget. Vår grundare Frixos Papadopoulos har stigit ned från VD-rollen, och idag är det hans son Loizos som har tagit över. Detta har uppmärksammats i några väldigt lyckade pr-utskick, som resulterat i långa artiklar i bland annat Dagens industri, Fri köpenskap och Livsmedel i Fokus.

För andra året i rad är Fontana Food nominerade i kategorin Livsmedel i Mynewsdesks kundtävling Årets Pressrum.

/Max på Fontana