Fontana #snällost

Fontana #Snällost är en färskost som på Cypern heter Anari. Det är en ost som produceras av vassleprotein som blir över efter halloumiproduktionen. Vassleprotein är ett utmärkt protein att äta efter träningen. Den passar tillsammans med färska bär och honung eller i matlagning. Många liknar osten vid den italienska färskosten ricotta och användningsområdena är detsamma.

Gott till frukost!

recept-5

Ett gott och nyttigt frukost eller mellanmålsalternativ är att servera osten tillsammans med frukt, bär och honung. Supersmarrigt och mättande!

Många användningsområden

Fontana #snällost™ har många användningsområden och det är bara fantasin som sätter gränser. Att göra en frukost med Fontana #snällost™ är ett umärkt sätt att börja dagen. Eller stek osten lite lätt och servera den med stekta tomater, kapris och skivade svarta kalamon- eller kalamataoliver. Den höga proteinhalten gör att du känner dig mätt länge.  För mer inspiration se nedan.

Ostbollar med choklad

Ostbollar med choklad

Ostbollar med färska örter

Ostbollar med färska örter

Varför en snäll ost?

Lanseringen är ett led i vår hållbarhetssträvan och det är extra kul att en ost gjord på en biprodukt är både hälsosam och god. Fontana #snällost™ är god, mild, hållbar och generös* - en snäll ost helt enkelt.

* 1 kr per såld förpackning går oavkortat till Frixos’ stiftelse.
 
 
 
 

Fontana #snällost

Smak: Mild

Konsistens: Fast

Användningsområden: Matlagning, sallad, gratänger, naturell eller i bakverk.

Mer fakta om osten hittar du här

97153

För mer inspiration