frixos-finest-halloumi-skarbradaNYHET! Ännu finare Halloumi åt svenska folket

En förstklassig halloumi tillverkad av får- och getmjölk enligt gamla traditioner. Osten formas för hand och vänds i mynta, ett äkta cypriotiskt mathantverk. Smaken är balanserad och lite gräddig, passar att grilla, steka eller ätas naturell.

 

Det råder en riktigt halloumi-boom i Sverige. Vi äter mer halloumi än någonsin och osten har blivit en året-runt favorit.


I konceptet Fontana Frixos Finest™ lanseras nu en extra fin halloumi som är tillverkad av får- och getmjölk vilket tillsammans med lite mynta ger osten dess goda smak. Osten är handgjord enligt det ursprungliga cypriotiska receptet utan ko-mjölk, osten är formad likt en halvmåne och är ett äkta cypriotiskt mathantverk.


Det är nämligen skillnad på halloumi och halloumi, det vet Frixos Papadopoulos som tagit den cypriotiska osten till Sverige. Osten är enkel att använda, antingen äter du den naturell eller så grillar eller steker du den snabbt. Halloumins användningsområdena är oändliga.

 

Här hittar du massor av goda halloumirecept!


halloumi-white-backgroundFontana Frixos Finest™ Halloumi 225 g

”Jag har personligen valt ut den bästa halloumin för att du som uppskattar god smak, ursprung, och kvalitet ska få ta del av mitt Cypern.”

Frixos Papadopoulos, grundare av Fontana

 

 

Ingredienser: Pastöriserad get- och fårmjölk, havssalt, vegetabiliskt ystenzym, mynta.

Näringsvärde: Energi 1396 kJ/336 kcal, fett 26,0g varav mättat fett 19,0g, kolhydrat 2,5g varav sockerarter 1,4g, protein 23,0g, salt 3,0g. 

Mer om Halloumi