You are here:
Om oss
Frixos Papadopoulos grundade familjeföretaget Fontana Food tillsammans med sin fru Maro Papadopoulou 1978. Hans kärlek till det grekiska köket och den hälsosamma matkulturen är än idag grundstenen i företaget. Det som började i liten skala med juicer och fruktdrycker från Cypern är idag ett etablerat och respekterat varumärke i svensk dagligvaruhandel.
1984 köpte Frixos en låda halloumi från Cypern. Det tog ett år att sälja 10 kg på delikatessbutiker och i saluhallar. Idag äter vi i Sverige mest halloumi per person näst efter Cypern.
Hustrun Maro är en stor del av Fontana och som företagets matinspiratör av grekisk- och cypriotisk mat och har även skrivit kokboken Maros Kök, Grekisk mat – ett sätt att leva. Våren 2018 publiceras även kokbok nummer två – En smakresa genom Cypern och Grekland.
Idag drivs familjeföretaget Fontana i andra generationen och det är sonen Loizos som är VD och dottern Corina vVD. Fontana har 40 anställda, cirka 300 produkter i sortimentet och ett lager på 3500 kvm. Omsättningen 2017 var 378 MSEK.
Great Place To Work 2019
Fontana har alltid varit mån om sina medarbetare, 2017, 2018 och 2019 belönades vi med certifieringen Great Place to Work®. Certifikatet delas ut till företag som ett resultat av den medarbetarupplevelse företaget skapar och den insats som görs av arbetsgivaren för att skapa en bra arbetsplats. Fontana är stolt att ha uppnått ett sådant bra resultat och fått så fint betyg av sina medarbetare.
Fontanas vision
En godare värld för alla.
Fontanas hållbarhetsvision
Vi gör varje dag godare och mer hälsosam för våra kunder och för naturen.
Fontanas mission
Fontana är smaksökare som ständigt letar efter nya goda smaker. Vi delar matglädje med inspiration och passion från det generösa grekiska köket vilket ger godare smakupplevelser varje dag.
g
Fontanas historia
