• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • Tomater
  • Mozzarella
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • Salt & svartpeppar
  • Perssilade-krydda
  • Färsk basilika

Gör så här

  • Caprese är en klassisk tomat och mozzarellasallad som passar utmärkt på buffébordet eller till sommarens grillningar. Här serveras den med varma tomater i stället, vilket ger extra smak. // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


    Halvera tomaterna och lägg dem i ugnsform, ringla lite olivolja och strö lite flingsalt ovanpå. Ugnstek på 225°C tills tomaterna blivit mjuka och fått fin färg, ca 15 minuter.


    Lägg upp på fat med skivad mozzarella. Blanda olivolja med perssilade till en dressing och ringla ovanpå. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med färsk basilika.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept