• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 725 g penne pasta
  • 200 g Halloumi, riven
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • salt & peppar
  • Köttfärs:
  • 1 kg nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk riven ost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tomatpuré
  • salt & peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Bechamelsås:
  • 12 dl mjölk, värmd
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 äggulor
  • 3 msk halloumi, riven
  • salt & peppar
  • muskot

Gör så här

  • Börja med köttfärsen. Bryn lök och vitlök i 2 msk olja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den har fått färg. Slå i vinet och låt allt småkoka någon minut. Tillsätt sedan tomatjuice och tomatpuré. Smaksätt med persilja, salt, peppar, kanel samt 2 dl vatten och låt köttfärsröran stå på svag värme i 15 minuter tills vätskan har kokat ihop. Rör till sist ner 3 msk riven ost.


    Koka upp vatten med salt, 1 msk olja och lägg i pastan. Koka i ca 6-7 minuter, slå bort kokvattnet, låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Rör ner 2 lättvispade ägg, 1 msk smör, och 3 msk riven osten och blanda väl.


    Smörj en ugnsfast form, ca 24×34, och bred ut hälften av pastan över botten. Bred därefter ut köttfärsröran och avsluta med resten av pastan som ett täcke.

     


    Gör i ordning bechamelsåsen. Tillsätt varm mjölk lite i taget och sedan salt, peppar, en nypa muskot samt 3 msk riven halloumiost. Vispa såsen tjock och slät. Ta av kastrullen från plattan och rör snabbt ner äggulorna. Häll såsen över pastan och strö över resten av den rivna osten.

     


    Grädda 180°C i ca 30-35 minuter tills det översta lagret fått färg. Tag formen ur ugnen och låt pastan svalna lite. Skär upp i fyrkantiga bitar.

    Rätten kan serveras både varm och kall.

    KALI  OREXI!

    Tillagningstid 2 timmar


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept