• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Stekt ansjovis

Passa på och äta den här goda och nyttiga rätten i Grekland där man får färsk ansjovis direkt ur Medelhavet. 


Ingredienser

  • 1 kg ansjovis, eller strömming
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 1 dl av vardera olivolja och matolja till stekning
  • 1 citron

Gör så här

  • Tillagningstid ca. 1 timme.

    Servera gärna rätten tillsammans med en grekisk sallad och ett glas ouzo eller ett glas vitt vin.


    Rensa och skölj fisken och skär av huvudena. Salta och vänd dem i vetemjölet.
    Hetta upp oljan. Stek några åt gången tills de är gyllenbruna.
    Ta upp och lägg dem på ett hushållspapper så att de får rinna av.


    Serveras genast, rykande varma, med några droppar citronsaft över.
    Servera tillsammans med en grekisk sallad och ett glas ouzo eller vitt vin.

    KALI OREXI!


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept