Hitta Måltid

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 kg färsk spenat eller fryst bladspenat
  • 2 vårlökar
  • 1 liten knippa dill, finhackad
  • 3 ägg
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 knippa persilja
  • 150 g fetaost
  • 500 g filodeg
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Skölj och blanchera spenaten. Pressa ut all vätska och hacka den. Värm oljan och bryn vårlöken. Ta kastrullen från plattan och tillsätt dill, persilja, spenaten, de vispade äggen, salt, peppar och blanda allt väl. Pensla en eldfast form med olja och klä den med hälften av filodegen och pensla plattorna en och en. Lägg ner fyllningen och täck med resten av degplattorna, som även de penslas med olja en i taget. Markera rutor i degen med en kniv. Grädda pajen i medelvarm ugn, 175°C, i ca 1 timme, eller tills de är gyllenbruna. Serveras förslagsvis med oliver och tzatziki.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept