• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Rökig paprikasoppa med ölkorvshack och fetaostgratinerat vitlöksbröd

Ingredienser

  • 350 g Fontana Grillad Paprika
  • 8 dl kycklingfond
  • 50 g ölkorv
  • 50 g Fontana Saganaki
  • Socker
  • Salt och peppar
  • Vitlöksbröd:
  • 200 g Fontana Feta Original
  • 4 st skivor lantbröd eller ciabatta
  • 60 g Ruccolasallad
  • 2 st plommontomater
  • 0,5 st rödlök

Gör så här

  • Koka upp 8 dl kycklingfond enligt förpackningen. Mixa fonden tillsammans med en burk grillad paprika till en slät soppa och låt sjuda på medelvärme.

     


    Finhacka ölkorv och saganakiost. Smaka av soppan med salt, peppar och socker. Lägg hacket i soppskålar och slå över soppan precis innan servering.

     


    Tänk på att korv och ost tillför sälta till soppan så var försiktig med saltet. Dekorera gärna med lite ölkorv ovanpå soppan (se bild).

     


    Bröd:

    Skär fyra rejäla brödskivor och lägg på en ugnsplåt. Smula och fördela osten jämnt över brödskivorna.

     


    Gratinera bröden i ugnen på full grilleffekt tills de blir gyllenbruna. Blanda ruccolasallad i en bunke med överbliven marinad, tärnade tomater och finhackad lök.

     


    Ta ut bröden och låt dem svalna något innan ni toppar dem med salladen.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept