• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Quinoasallad med kyckling, kronärtskocka och fetaost 

Ingredienser

  • 1 stor kycklingfilé
  • 2 portioner ekologisk quinoa
  • 0.5 paket bacon
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 burk Fontana Marinerade Kronärtskockor
  • 6 st Fontana Meze Soltorkade Tomater
  • 4 st salladslökar
  • 2 nävar machésallad
  • 2 nävar babyspenat
  • 8 st små tomater
  • 50 gram Fontana Feta Original
  • Några blad färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • Hackade färska örter
  • 0.5 msk mortlad rosépeppar
  • 1 tsk havssalt

Gör så här

  • Quinoa är en ört och således glutenfri. Det är en av de mest näringsrka fröerna som finns, rik på nyttiga fettsyror och
    proteiner. Detta är en riktigt god och nyttig sallad. // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


    Dela kycklingen på tvären, stek i smör. Salta och peppra. Koka quinoan enligt anvisning. Skär baconet i småbitar och stek. Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.


    Häll quinoan i en skål, dela kronärtskockorna i mindre bitar, strimla de soltorkade tomaterna och salladslöken. Häll över och blanda med quinoan. Blanda ner machésallad och babyspenat. Halvera tomaterna och blanda i dem också. När kycklingen är klar skär den i skivor och blanda med övriga ingredienser.


    Smula över fetaost och lägg på bacon. Strö över pinjenötterna. Blanda ihop olivolja med örter och rosépeppar, häll blandningen över salladen. Toppa med basilika och flingsalt.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept