• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Pumpasoppa med tryffelfeta

Servera soppan på mingelfesten i små kaffekoppar eller glas. Fint, festligt och smidigt!

 

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 kg butternutpumpa, skalad och delad i mindre bitar.
  • 40 g smör
  • 4 dl torr äppelcider (finns på systembolaget)
  • 1 liter god kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Till servering pumpakärnor
  • TRYFFELSKUM
  • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Feta
  • 1 dl mjölk
  • 6 dl grädde

Gör så här

  • 4 port eller 8–10 mingelportioner 

    Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan ska mixas senare.

     


    Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpabitarna. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka utan lock tills pumpan är helt mjuk. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

     


    Cappuccinoskum med tryffelsmak

    Koka upp grädde och mjölk. Smula ner feta och häll i spadet. Mixa skummigt med stavmixer.

    Servera i koppar eller glas med en sked tryffelskum och pumpakärnor.

     

     

     


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept