• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Pizza med grilloumi

För en snabbare variant går det bra att använda Fontanas förgräddade pizzabottnar.

Ingredienser

  • 500 g vetemjöl
  • 3 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 msk olivolja
  • 25 g jäst
  • Tomatsås:
  • 1 kg färska tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 blad basilika, finhackad
  • salt & peppar
  • Topping:
  • 400 g grilloumi
  • 2 spetspaprikor
  • Kalamataoliver
  • Oregano
  • 1/2 dl majsmjöl till ugnsformen

Gör så här

  • Börja med tomatsåsen. Blanda riven tomat, basilika, socker, vitlök, salt och peppar i en kastrull och allt sjuda i ca 15-20 minuter under omrörning. Låt såsen svalna.

     


    Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten, olivolja, salt, socker. Låt degvätskan stå 10 minuter. Tillsätt sedan mjöl och arbeta ihop alla ingredienser till en smidig deg – eller använd en matberedare. Degen ska vara mjuk, elastisk och smidig. Häll lite olivolja i en bunke och lägg ner degen. Täck med plastfolie och en handduk och låt den jäsa till dubbel storlek på en varm och dragfri plats i ca 45-60 minuter.


    När degen jäst klart dela den i fyra delar och kavla ut till tunna runda bottnar.
    Strö lite majsmjöl i en ugnspanna för att pizzabottnarna ska bli krispiga. Fördela såsen på degbottnen men lämna 1 centimeter runt kanten. Lägg på paprikaskivor och oliver, grädda ca 10 minuter. Lägg därefter på grilloumiskivorna och fortsätt grädda ca 15 minuter eller tills den känns färdig.
    Strö på oregano och servera direkt från ugnen!

    Grädda i förvärmd ugn i 230°C i 20-25 minuter total tillagningstid ca 1 timme
    KALI OREXI !


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept