• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Paj med butternut och getost

Den söta butternutpumpan ihop med den salta getosten är en helt perfekt kombination som du inte får missa.

Ingredienser

  • Pajskalet - glutenfritt
  • 1 burk avrunna kikärtor
  • 1 msk Fontana Olivolja Extra Virgin
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 400 g Butternutpumpa
  • 1 pkt Fontana Frixos Finest™ Getost 150 g
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 65 g spenat
  • 1 krm muskot
  • ½ tsk salt

Gör så här

  • Börja med pajdegen. Kör allt i en matberedare till en deg. Låt vila i kylskåp 15–30 minuter.
    Tryck ut degen i en pajform, lättast med blöta händer. Förgrädda i 7 minuter på 200 grader.


    Skala pumpan, ta bort kärnhuset och dela ner i små kuber. Koka pumpan i 10 min i saltat vatten och häll sedan av vattnet.


    Vispa ihop ägg, grädde, salt och muskot. Lägg spenaten i pajskalet, lägg pumpan ovanpå. Häll över äggstanningen. Smula över getosten. Grädda i 30 minuter på 200 grader. Låt svalna något
    innan servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept