• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ost & grönsaksfyllda kycklingfiléer på en bädd av späda salladsblad och quinoa

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl blandade grillade grönsaker. Aubergine, zucchini, soltorkade tomater och paprikamix
  • 4 skivor Fontana Grilloumi eller Halloumi
  • 1 citron
  • Balsamvinäger
  • Fontana Olivolja Kalamata Extra Virgin
  • salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° C. 


    Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta, peppra och droppa i lite olivolja, lägg i en Grilloumi eller halloumiskiva och de hackade grönsakerna. Försegla snittet med ett par tandpetare. Gnid kycklingfiléerna med citron, salta utvändigt och bryn filéerna snabbt i panna på hög värme tills de blir gyllenbruna.


    Ta en ugnsform och smörj med olivolja, lägg i de brynta filéerna. Tillaga mitt i ugnen 10-15 min eller tills innertemperaturen visar 60° C.


    Servera med sallad och quinoa. Ringla Fontanas Kalamata olivolja över salladen, gärna tillsammans med några stänk citronsaft eller vinäger.


    Salladsmix efter smak. Här används babyspenat, ärtskott, färsk basilika och rosésallad.Svart quinoa.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept