• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Olivbröd

Olivbröd är ett gott grekiskt bröd som passar perfekt att äta till sallader och soppor. Servera gärna med en god olivolja, balsamvinäger  och flingsalt.

Ingredienser

  • 500 g rågsikt
  • 500 g vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 260 g Kalamonoliver, urkärnade
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  • Smula ned jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen, tillsätt olivolja, salt och rör tills jästen smält.

     


    Tillsätt rågsikt och vetemjölet och arbeta ihop degen med en bakmaskin eller förhand ca 20 minuter. Skiva oliverna och blanda ihop med en matsked olivolja och torkad mynta. Blanda ner blandningen i degen. Strö lite mjöl över degen och täck den med en handduk. Låt jäsa i ca 40 minuter.


    Knåda sedan degen smidig och forma 2-3 bröd och lägg dem på en mjölad plåt. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30- 40 minuter till dubbel storlek.


    Grädda brödet mitt i ugnen 200 grader i 30-40 minuter. Ta ut brödet ur ugnen och täck med en bakduk.


    Doppa gärna olivbrödet med en blandning av olivolja och balsamvinäger.

    Tillagningstid 2,5 timme.

     

    KALI OREXI!


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept