• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 kg okra
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 500 g tomater, rivna eller krossade tomater
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vinäger, vit eller röd
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl varmt vatten
  • 150 g Feta
  • Persilja, finhackad
  • Salt & peppar

Gör så här

  • Välj gärna små okrafrukter, som är de bästa. Skär av stjälkarna försiktigt så att du inte skär i frukten eftersom den då smälter när den tillagas. Skölj okran och låt rinna av. Lägg dem i en ugnsform och häll över vinäger och salta. Låt stå och dra i en timme.

     


    Värm 1/2 dl olivolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och tillsätt sedan tomaterna. Lös upp tomatpurén i en kopp med varmt vatten och häll det i stekpannan, salta och peppra, tillsätt 5 dl vatten och låt koka på svag värme i 10 minuter.

     


    Ta upp okran ur vinägern efter en timme och torka dem väl. Värm 1/2 dl olivolja och stek frukterna i ca 2 minuter. Lägg okran i en ugnsform och tillsätt tomatsåsen. Späd med vatten tills frukterna är täckta.

    Grädda sedan i ugnen 180°C i ca 30 minuter med folie och ytterligare 30 minuter utan folie tills vattnet har dunstat bort. Ta ut formen och strö över hackad persilja och smulad feta.

    Okra serveras traditionellt som huvudrätt speciellt under de religiösa fastedagarna.

    KALI OREXI!

    Tillagningstid 1 timme 30 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept