• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Maros julköttbullar med Grilloumi

Maros köttbullar är generösa i storlek och innehåller bitar av Fontanas egen Grilloumi-ost på får- och getmjölk, med en underbart gräddig sälta. Kombinationen av köttbullarnas frasiga stekyta och bitarna av härligt halvsmält ost ger bullarna både saftighet, spännande konsistens och en intressant, fyllig smak.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 100 g tärnad grilloumi-ost
  • ½ dl kolsyrat vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 msk timjan
  • ½ msk kalvfond
  • Salt och peppar
  • Ca 50 g smör och 3 msk Fontana Original olivolja till stekning.

Gör så här

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla. Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan. Blanda ner löken i färsen tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.


    Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Grilloumi-bit i mitten av varje. Stek köttbullarna i smör- och oliveoljeblandning på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 8-10 min.


    Servera med kokt potatis och rårörda lingon spetsade med en skvätt Metaxa eller Cognac, för den goda smakens skull.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept