• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

Visa alla

close

Select more choices

Ljummen potatissallad med Fetaost, lök och tomat

  • Portioner: 4 personer

Ingredienser

1 frp Fontana Fetaost
8 potatisar (klyftas med skalet kvar)
4 tomater i klyftor
2 st rödlök i tunna ringar
Färsk basilika
Fontana Kolymvari Olivolja
Nymald svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta & klyfta potatisen med skalet kvar (går även med frysta potatisklyftor). Placera klyftorna i långpanna med olivolja i botten, “ställ” dem på “skalsidan” så slipper du vända dem och de fastnar garanterat inte! Baka dem till de fått ordentligt gyllenbrun yta, cirka 30-45 min.


    Varva varma potatisklyftor med smulad Fetaost, lökringar, tomatklyftor och färsk basilika. Ringla över olivolja, “kvarna över” lite svartpeppar. Servera ljummet till grillat kött eller som ensam vegetarisk rätt!


    Andrapristagare i Fontanas månadstävling, Maj 2005.
    Insänt av: Gunnel Köhler


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>