• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Kyckling med feta- och getostfylld paprika

Ingredienser

  • 1 st Färsk kyckling
  • 6 st snackspaprika
  • 0,5 dl Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 fp Fontana Feta Original
  • 1 fp Fontana Getost
  • 6 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Persilja
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Skölj kycklingen och skär i portionsstora bitar. Bryn bitarna i olivolja i en gryta. Salta och peppra lätt.


    Hacka vitlöken och tomaterna och lägg ned i grytan. Täck med vatten (ca 3 dl) och koka på medelhög värme tills kycklingen är genomkokt. Fyll på med mer vatten under tiden om det behövs.


    Lägg paprikan i ugnen i 200 grader tills de blivit mjuka. Låt dem kallna och ta bort det yttersta skinnet. Skär upp ett hål och fyll paprikan med osten. Lägg både paprikan och kycklingen i en  ugnsform. Häll över skyn, strö över persilja och ställ in i ugnen i 180 grader ca 30 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept