• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kyckling i bitar
  • 1 kg frysta ärter
  • 6-8 små potatisar, skalade
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk kronärtskockor, bottnar
  • 5 - 6 färska tomater eller 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl tomatjuice
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 tsk socker
  • ca 1 l varmt vatten
  • Persilja, finhackad
  • Salt & peppar

Gör så här

  • Värm olivolja i en stor kastrull och bryn kycklingbitarna tills de har fått fin färg. Låt sedan löken fräsa med tills den är mjuk.  Tillsätt tomater, tomatjuice, tomatpuré, socker, salt och peppar. Slå i varmt vatten i kastrullen så att det täcker köttet och låt koka i ca 20 minuter.


    Lägg sedan i de hela potatisarna och ärterna och fyll på med varm vatten om det behövs. Låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Tillsätt kronärtskockorna när 10 minuter återstår av koktiden och låt allt sjuda tills såsen har tjocknat.

    Servera kycklinggrytan varm tillsammans med kokt ris.

     


    KALI OREXI!

    Tillagningstid 1 timme 30 minuter


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept