• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Kryddstekt kyckling med sommarsallad

Se mer:  

Kryddpepparn kommer verkligen till sin rätt här ihop med fänkål och dill. Salladen är ren och skär sommar på en tallrik.

 

Ingredienser

  • 3–4 kycklingfiléer (totalt 800 g)
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 krm salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • SALLAD
  • 1 pkt fetaost, à 150 g Fontana
  • 3 avokados
  • 2 gröna paprikor
  • ½ gurka
  • 2 dl finhackad dill
  • 1 citron saften
  • Extra virgin olivolja Fontana till stekning

Gör så här

  • Blanda kryddpeppar, oregano, fänkål och salt och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut filéerna till 1 ½ cm tjocka bitar. Man kan använda en kavel eller köttklubba.


    Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på hög värme i olja med vitlöken i pannan. Stek cirka 3 minuter på varje sida.


    Skär paprika, avokado, gurka och fetaost i små tärningar och lägg i en skål. Pressa över citronsaft och addera dillen. Blanda om väl.

    Servera den nystekta kycklingen med salladen.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept