• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Kebabpizza greek style med souvlaki, tzatziki och fräsch grekisk sallad

Sveriges populäraste pizza är kebabpizzan. Vi tänkte här bjuda på en riktig höjdare för alla som tycker likadant!

Den grekiska versionen av kebab heter souvlaki och är fläskkött, oftast karré, som grillas på spett över träkol och får sin karaktäristiska smak av citron och persilja. Men vill man inte ta sig tid att göra egen souvlaki går det också utmärkt att använda kött som blivit över efter gårdagens grillning till den här pizzan.

Ingredienser

  • Fontana Stenugnsbakad Pizzabotten
  • Fontana Grilloumi
  • Fontana Saganaki
  • Fontana Äkta Grekisk Tzatziki
  • Tomatsås
  • Grekisk Sallad
  • Souvlaki eller annat grillat kött

Gör så här

  • Den grekiska souvlaki-pizzan är superenkel att göra. Bred ut tomatsås över bottnen, strö över en blandning av riven Grilloumi samt Saganaki och grädda tills dess att osten smält och kanterna har fått fin färg.


    Låt svalna någon minut och toppa sedan med fräsch grekisk sallad (tomat, paprika, svarta kalamon-oliver, oregano, olivolja, späda salladblad och eventuellt fetaost i mindre bitar).


    Lägg slutligen på souvlaki-spetten eller annat grillat kött och avsluta med en rejäl klick av Fontanas goda Äkta Grekisk Tzatziki.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept