• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 st stora gula lökar
  • 3 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • 100 g Fontana Feta Original
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 st ägg
  • 2 msk färsk finhackad persilja
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  • Den här pajen kan lagas två dagar i förväg och serveras antingen kall eller ljummen.


    Passar perfekt som ett vegetariskt alternativ på julbordet eller till adventsmyset. // Jennie Benjaminsson – Kalasgott.com


    Pajskal:


    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Nyp ihop smör, mjöl, salt och vatten till en slät och fin pajdeg.


    3. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga pajskalet. Täck kanter och botten med aluminiumfolie.


    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.


    Fyllning:


    1. Skala och skär de gula lökarna i fina runda ringar.

    2. Smält smör och socker i en stekpanna och låt det sjuda till en karamell.


    3. Lägg lökringarna i karamellen och låt de brynas ca 2 minuter på båda sidor.


    4. Smula sönder fetaosten och rör ihop tillsammans med creme fraiche, ägg och finhackad persilja.


    5. Smaka av äggstanningen med salt och vitpeppar.


    6. Häll fyllingen i pajskalet och toppa med de karamelliserade lökringarna.


    7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept