• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Fontana #snällost – Färskostbollar rullade i dill och rosépeppar

Fontana #snällost är en typ av färskost som produceras på Cypern där den är mer känd som Anari. Den passar utmärkt tillsammans med färska bär och honung eller i bakning och matlagning. Många liknar osten vid den italienska färskosten ricotta och användningsområdena är desamma.

Ingredienser

  • 200 g Fontana #snällost (smulad)
  • 100 g Feta Ekologisk KRAV
  • 8 st basilikablad
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Rosépeppar
  • Dill eller annan färsk krydda att rulla bollarna i

Gör så här

  • Smula ned Fontana #snällost, fetaost, basillika, olivolja med en nypa salt & en del av rosépepparn i en skål. Blanda väl och rulla små bollar av blandningen.

     


    Rulla sedan hälften av bollarna i enbart dill och andra hälften i en blandning av dill och rosépeppar. Det går även utmärkt att byta ut dillen till någon annan färsk ört.


    Ställ sedan in färskostbollarna i kylskåp ca. 1 timme innan servering.

    Servera som drinktilltugg eller till ostbrickan.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept