• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 0,5 dl kolsyrat vatten
  • 2 msk färsk eller torkad timjan
  • 1 msk köttbuljong
  • 3 msk ströbröd
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • Salt och peppar
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin (till stekning)
  • Till Servering:
  • 10 skivor Fontana Halloumiburgare
  • 10 st hamburgerbröd
  • Romansallad
  • Skivade tomater
  • 350 g Fontana Tzatziki Original
  • 1 st tunt skivad rödlök
  • Ev. cornichoner, Kalamon- och Halkidiki-oliver

Gör så här

  • Recept för 10 pers 


    Finhacka löken och blanda ihop med ägg, grädde, vatten, ströbröd, senap och kryddor och låt svälla ett par minuter. Rör ned köttfärsen och forma smeten till 10 stycken jämnstora hamburgare.


    Hetta upp en stekpanna med lite olivolja eller tänd grillen. Stek eller grilla hamburgarna ca 3-4 min på varje sida tills de fått fin färg.


    Lägg hamburgarna åt sidan och stek eller grilla halloumiburgarna. Montera sedan ihop hamburgaren genom att  lägga en hamburgare och en halloumiburgare på varje bröd, toppa med tomat, tunna skivor rödlök, sallad och en klick tzatziki.


    Trä gärna cornichoner, kärnfria Kalamon- och Halkidiki-oliver på ett bambuspett och stick
    det genom bröden och burgarna så att de håller ihop vid servering.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept