• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Grillade lammracks med grekisk snabbsallad

Se mer:  

Ingredienser

  • 2 st lammrack, ca 14 revbenssektioner, gärna från svenskt frigående eko-lamm
  • Färska örter t.ex. timjan, rosmarin, mejram
  • 6 klyftor vitlök
  • ½ dl Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • Citron
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Färskt rosagrillat lamm med smak av örtkryddor och vitlök, på en bädd av en enkel grekisk sallad. Kan det bli bättre? Vill man äta lammet som huvudrätt föreslår vi foliebakad eller ugnsrostad potatis som tillbehör, för att alla ska bli ordentligt mätta.


    Repa av bladen på de färska örterna och blanda dem med salt, peppar, krossad vitlök, citronsaft och ½ dl olivolja i en ugnsform. Vänd de hela lammracksen i blandningen och låt de ligga en stund i rumstemperatur.


    Sätt på ugnen på 150°C.


    Grilla sedan lammracksen hela tills de fått fin färg. Lägg tillbaka dem i ugnsformen och ställ in dem i den förvärmda ugnen med en stektermometer instucken på det tjockaste stället. Ta ut dem då termometern visar 55°C och linda in dem i folie. Temperaturen kommer att fortsätta stiga och landa på omkring 58°C innertemperatur. Låt köttet vila minst 5 min före det skärs upp i skivor.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept