• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Grillad rabarber med pepparmynta, vanilj- & kardemummayoghurt

Se mer:  ,

Ingredienser

  • Kardemumma- och vaniljyoghurt
  • 2 st burkar Fontana Äkta Grekisk Yoghurt
  • 1 st vaniljstång
  • ½ msk kardemumma
  • en kvist pepparmynta till servering
  • Lag
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 msk citronsaft
  • skal av 1 citron
  • 1 st vaniljstång
  • ½ msk muskot
  • 1 msk kardemumma
  • 1 rabarberstjälk skuren i småbitar

Gör så här

  • En lite somrigare variant av en klassisk rabarberkompott med vaniljglass. Här kommer en lite fräschare och nyttigare variant direkt från grillen. Vi har bytt ut glassen och vaniljsåsen mot tjock och krämig grekisk yoghurt som fått smak av en stång  bourbonvanilj och kardemumma. För barnen kan man bryta Mariekex och smula över, för att få en sorts snabb rabarberpaj.


    1 st grillad rabarberstjälk per person:


    Skölj och ansa rabarberstjälkarna. Grilla dem tills de blir mjuka och lägg åt sidan.


    Blanda ingredienserna till sockerlagen med en rabarberstjälk skuren i mindre bitar och koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills lagen tjocknar lite.


    Akta så den inte bränns och mörknar. Ta av kastrullen från spisen och lägg i de grillade, delade på mitten, rabarberstjälkarna.


    Mortla kardemumman och skrapa ur fröna ur vaniljstången med en knivsudd efter att du skurit dem på mitten. Blanda ihop kryddorna med yoghurten och ställ i frysen en halvtimme innan servering så att den blir kall som glass.


    Lägg upp rabarberstjälkarna på ett stort fat, ringla över lite lag och klicka upp kardemummayoghurten i kanten på fatet.


    Repa bladen av pepparmyntan och strö över rabarbern.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept