• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Grekiskt festbröd med oliver-, tomat- och Feta-ostfyllning

Se mer:

Ingredienser

  • Deg:
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • Ca 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 paket Fontana Fetaost
  • 0,5-1 burk Fontana Meze Tomat (smaksatta soltorkade tomater i olja)
  • 0,5 burk Fontana Kamonoliver Urkärnade
  • 10-20 basilikablad
  • Garnering:
  • havssalt
  • sesamfrön

Gör så här

  • Vackra och smakrika bröd, som inte behöver något pålägg. Skiva bara upp dem och servera till kräftorna. Går även att göra i förväg och frysa.


    Receptet ger 2 st bröd


    Värm vätskan till ca 37°C, smula sedan jästen och tillsätt den. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter.


    Jäs nu degen i ca 45 minuter.


    Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en ca 1 cm tunn fyrkant. Lägg på Feta-ostbitarna, tomaterna, basilikabladen och oliverna i en diagonal linje över degen. Vik ihop fyrkanten till en trekant. Rulla sedan ihop degen, börja med sidan där fyllningen ligger. Forma brödet till en hästsko och lägg det på en bakpappersklädd plåt. Ett bröd per plåt.


    Sätt ugnen på 250°C och låt under tiden degen jäsa ytterligare ca 20 minuter.


    Pensla med vatten och strö på rikligt med havssalt och sesamfrö. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 min. Sänk värmen till 200°C och grädda färdigt i ca 25 min.


    Låt det färdiggräddade brödet kallna på galler under bakduk.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept