• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Grekisk taco – souvlakispett på kanelgrillad kyckling

Ingredienser

  • Kyckling
  • 1 kg kycklingfilé
  • 4-5 msk saft från en apelsin
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • kanel
  • salt och peppar
  • Bambuspett
  • 4-5 st tomater
  • 1 st gurka
  • 1 kruka persilja
  • 1 st rödlök
  • 12 st pitabröd
  • 1-2 st Fontana Tzatziki Original
  • 2 st citroner
  • Oliver på spett – vegetarisk souvlaki
  • 1 burk Fontana Kalamonoliver
  • 1 burk Fontana Halkidiki stora gröna oliver

Gör så här

  • Grekisk taco – souvlakispett på kanelgrillad kyckling i pitabröd med grönsakshack och tzatziki

    10-12 pers på buffé


    10-12 pers på buffé


    Kyckling:


    Blanda olivolja, krossad vitlök, citronsaft och peppar till en marinad. Skär kycklingen i bitar och lägg den i marinaden i ett par timmar. Blötlägg bambuspetten.


    Förbered tillbehören. Finhacka tomater, gurka, lök och persilja och lägg upp det i separata skålar eller glasburkar.


    Trä upp kycklingköttet på de blötlagda spetten och pudra dem med kanel och strö över havssalt. Grilla dem tills de får fin färg runt om och köttet i mitten blivit vitt.


    Lägg på pitabröden på grillen och värm dem några sekunder på varje sida. Servera med Fontana Tzatziki och tillbehör.


    Oliver på spett – vegetarisk souvlaki:


    Blötlägg spetten i vatten. Trä på oliver och grilla några minuter på varje sida tills oliverna blivit lite rynkiga i ytan.


    Servera som tillbehör till allt grillat eller som ett vegetariskt alternativ till kyckling – att äta som souvlaki med pitabröd och grönsakshack.

     


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept