• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Fyllda zucchini med citronsås

 

 

Ingredienser

  • 8 medelstora zucchini
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 1 1/2 dl långkornigt ris
  • 1 morot, riven
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 msk mynta, finhackad
  • salt & peppar
  • CITRONSÅS
  • 2 ägg
  • 1 citron

Gör så här

  • Skölj och torka zucchinin och dela dem på längden, gröp ur kärnhuset med till exempel en potatisskalare eller en tesked.
    Räkna med två zucchinihalvor per person. Förväll halvorna i en kastrull med lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Spara kokvattnet.


    Bryn löken i hälften av oljan och tillsätt köttfärsen. Rör och låt bryna tills färsen fått färg. Tillsätt sedan vin, morot, persilja, mynta, ris, salt och peppar. Rör om ordentligt och låt puttra i 5 minuter. Ta bort stekpannan från värmen.


    Fyll zucchinin med köttfärsblandningen. Lägg dem på rad ovanpå varandra i en stor kastrull. Ringla resten av olivoljan över dem och fyll upp med det sparade kokvattnet så att det nästan täcker zucchinin. Fyll på med mer vatten om det inte räcker med zucchinivattnet. Salta och peppra. Låt koka på medelhög värme i ca 30 minuter. Ta därefter bort kastrullen från spisen.


    Vispa ägget och tillsätt citronsaften lite i taget. Späd försiktigt citronsåsen med lite buljong från kastrullen tills den är lagom tjock. Häll slutligen tillbaka all sås i kastrullen.

    Servera som varmrätt med oliver, peperoni och en sallad.
    KALI OREXI!
    Tillagningstid 1 timme 30 minuter


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept