• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Fyllda auberginer

Papoutsakia är en klassisk rätt i Grekland. Det är fyllda auberginer som brukar toppas med bechamelsås och riven ost. Rätten kan göras vegetarisk eller med köttfärsfyllning.

Ingredienser

  • 4 stora auberginer
  • 3 gula lökar, skivade
  • 200 g Fetost, tärnad
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ grilloumi eller saganaki
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl persilja
  • Oregano färsk och torkad
  • Olivolja till stekning
  • Några kalamataoliver, skivade

Gör så här

  • Värm ugnsgrillen till 200 grader.

    Skölj och dela auberginerna på längden. Lägg dem i kallt vatten med salt vatten eller häll salt direkt på auberginehalvorna och så att vätskan dras ur och bitterheten försvinner.


    Bryn löken tills den blir mjuk, rör ned farinsocker och låt löken karamelliseras. Tillsätt rödvinsvinäger, tomatjuice, tomatpuré, vitlök och låt såsen koka ihop något. Ställ åt sidan och tillsätt persilja, oregano och oliver.


    Grilla auberginehalvorna tills de är mjuka. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna. Ta sedan bort kärnorna och tryck till köttet med en gaffel. Fyll halvorna med såsen och toppa med riven grilloumiost.

    Gratinera dem i ugnen i 180 grader tills osten smält.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept