• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 10 st stora färska tomater, urkärnade och hackade (eller 1-2 burkar krossade alt. passerade tomater)
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk socker
  • 1 msk Fontana Olivolja Cypern Extra Virgin
  • Oregano, gärna färsk
  • Timjan, gärna färsk
  • Basilika, gärna färsk
  • Salt och peppar
  • Ev. lite vatten

Gör så här

  • Receptet räcker till ca 4- 5 pizzor.


    Hacka soltorkade tomater och vitlök och blanda i en kastrull med övriga tomater, krossade eller färska. Sjud såsen och låt den koka ner en aning. Smaka av med örtkryddor (använd helst färska, men torkade fungerar också), salt, socker och peppar. Mixa sedan såsen till en slät puré.


    Det går bra att göra såsen i förväg och den kan vara kall då man breder ut den på pizzorna. Får man sås över går det bra att frysa in den och använda vid ett senare tillfälle.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept