• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Fikonsallad med karamelliserade valnötter och chevre

Ingredienser

  • 1 dl valnötter
  • 1 msk ekologisk blomster honung
  • Fontana Balsamvinäger Kalamata fikon
  • Fontana Olivolja Kalamata Extra Virgin
  • Salt
  • 2 st fikon
  • Chèvre på rulle (eller Fontana Getost om du föredrar sälta)
  • Salladsblandning, t.e.x. spenat och mangold

Gör så här

  • Fikon och chèvre passar så bra ihop och lite honung är pricken över i:et! // Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se


    Karamellisera valnötterna i honung på medelstark värme tills de blivit klibbiga.


    Lägg sedan sallad på en tallrik och ringla lite olja och balsamvinäger ovanpå, salta en aning. Skär fikonen i klyftor. Lägg fikon och skivor av chevré på salladen och fördela de karamelisserade valnötterna runt om.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept