• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st röd paprika
  • 10 st av de ”långgrillade tomaterna” – tillagade i ugnssäker form på grillen med olivolja, salt, peppar och färsk timjan.
  • 2 st paket Fontana Halloumi Original eller Grilloumi Original
  • Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 st citron
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar timjan
  • 5 kvistar oregano
  • Salt och peppar

Gör så här

  • På sommaren då alla fina grönsaker börjar titta upp ur jorden behöver man inte vara någon mästerkock för att få till en fantastisk måltid. Ta de primörer du tycker ser fina ut och grilla dem med lite olivolja, citronsaft, salt och peppar och servera som tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som de är med en bit gott bröd och en dippsås.

    Här har vi grillat ett stort fat grönsaker som alla kan förse sig av. Dessutom har vi toppat det med generösa skivor grillad ost och citroner.

     


    10-12 pers på buffé


    Skär auberginen och zucchinin i skivor på längden.


    Ansa av nederdelen på sparrisen genom att böja dem tills de bryts. Släng bort den nedre träiga delen.


    Skala den vita sparrisen med potatisskalaren. Skär fänkålen i tunna skivor på längden.


    Dela den röda paprikan i stora bitar och skrapa bort kärnorna.


    Skiva halloumi eller grilloumi.


    Vända alla grönsaker i olivolja, salt, peppar, citronsaft, timjan, rosmarin och oregano. Salt och peppra. Grilla dem på båda sidor tills de får färg.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept