• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Festbröd med smak av oliver, Halloumi och soltorkade tomater

Ingredienser

  • Deg:
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 50 gr jäst
  • 5 dl vatten 37°C
  • 2 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 1 msk salt
  • Fyllning:
  • 2 dl grovhackande Fontana Kalamon-oliver
  • 1 paket tärnad Fontana Halloumi, gärna ekologisk
  • 1,5 st grovhackad Fontana Meze tomat
  • 1 dl hackad mynta

Gör så här

  • Ett gott matigt och smakrikt bröd med oliver, soltorkade tomater, mynta och Halloumi. Perfekt till sommarfrukosten eller till sillen!


    Häll upp vatten i en bunke eller i en matberedare/hushållsassistent. Smula ner jästen. Tillsätt resten av deg-ingredienserna och knåda i ca 10 min (betydligt kortare om beredare/assistent används).

     


    Täck över degen med en handduk och låt degen jäsa i 1 timme. Under tiden hackas och blandas övriga ingredienser (till fyllningen). När degen jäst klart, stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda lätt och blanda i fyllningen. Tillsätt mer mjöl om det behövs.


    Forma degen till 2 runda limpor eller till ett stort bröd. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa i ca 40-50 min, eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200°C.


    Grädda längst ned i ugnen ca 30-40 min.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept