• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Dakos – Grekiska matiga skorpor

Dakos är en fullkornsskorpa som toppas med olivolja, tomater, fetaost och oliver. Det är traditionell rätt från den Grekiska ön Kreta. Kan jämföras med bruchetta – gillar du bruchetta kommer du att älska Dakos.

Ingredienser

  • 6 runda Dakos- fullkornsskorpor
  • 2 stora mogna bifftomater, rivna
  • 200 g feta, smulad eller tärnad
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk små kapris
  • svarta eller gröna oliver, skivade
  • oregano
  • salt och peppar

Gör så här

  • Fukta brödet med lite vatten och ringla över olivolja.


    Riv tomater i en skål, tillsätt salt och peppar och rör om väl.


    Fördela tomatröran på skorporna och toppa med smulad fetaost. Garnera med kapris, oliver och droppa över olivolja. Avsluta med oregano och lite svartpeppar.

     

    Serveras som ett mellanmål, förrätt eller en lätt middag på kvällen.

    Tillagningstid 30 minuter

    KALI OREXI!

     


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept