• sv
  • en

Hitta Måltid

Ingredienser

  • Fetaost
  • Grillad Paprika
  • Grilloumi
  • Halloumi
  • Kapris

Visa alla

Matsökaren

  • Dessert
  • Fiskrätter
  • Förrätter
  • Grillat
  • Kötträtter

Visa alla

close

Select more choices

Ingredienser

  • 1 paket fildodeg 500 g
  • 200 g Halloumi
  • 300 g Feta original
  • 1 dl mynta eller basilika
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • Olivoljesmör:
  • 0,5 dl olivolja
  • 50 g smör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ned mynta, riven halloumi och smula ned fetaosten.


    Lägg ut filodegsarken och dela dem i fem remsor, ca nio cm breda, pensla dem med olivoljesmöret. Lägg lite av fyllningen i ena kortändan och vik ihop till en trekant.


    Placera alla knyten i en smord, ugnssäker form och pensla med olivoljesmöret. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader.


    TIPS: Filodegsknytena går bra att frysa.Lägg knytena i folieformar innan gräddning för tillagning vid senare tillfälle. Ta dem direkt ur frysen och grädda utan att tina i 30-35 minuter i 180 grader.


  • Dela detta recept

Du kanske också gillar

 

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept