Hitta Måltid

Ingredienser

  • Snällost
  • Tzatziki
  • Grilloumi
  • Soltorkade Tomater
  • Grillad Paprika

Visa alla

Matsökaren

  • Snällost
  • Dessert
  • Pajer
  • Kötträtter
  • Fiskrätter

Visa alla

close

Select more choices

Champinjon- och fetaostpaj – Manitariapita

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 4 msk vatten
  • Salt
  • Fyllningen:
  • 500 g champinjoner
  • 2 st vårlökar
  • 3 msk persilja
  • 3 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
  • 2 msk Fontana Balsamvinäger Kalamata Original
  • 1 dl krossade valnötter
  • 3 st ägg
  • 2 dl Fontana Äkta Grekisk Yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 100 g Fontana Feta original
  • 100 g Fontana Getost
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylskåp.


    Skiva champinjonerna och finhacka löken. Bryn blandningen i olivolja och droppa över balsamvinäger, salt och peppar. Ställ pannan åt sidan och tillsätt hackad persilja och krossade valnötter.


    Vispa ihop ägg med grädde och yoghurt i en skål. Blanda ned smulad feta och getost. Rör till sist ned champinjonblandningen i äggstanningen.


    Ta ut degen ur kylskåpet och kavla ut den i en smord pajform. Skär bort överflödig deg. Häll i fyllningen och ställ in i ugnen. Grädda i ca 30 minuter.


  • Dela detta recept

Recensioner och kommentarer

Betygsätt detta recept